Aktuelt
15.11.18
Kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering

Trondheim Havn, SINTEF Ocean, NTNU og Kongsberg Maritime har gått sammen om å etablere et kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering. Planen er at senteret skal se nærmere på krevende operasjoner med skip innen forskjellige sektorer slik som passasjertrafikk, godstransport, fiskeri og havbruk. Første arbeidsmøte finner sted i Trondheim 27. november.
25.10.18
Hold av datoene 9. & 10. januar til årsmøte og havnelederforum

Norske Havner inviterer medlemmer til Havnelederforum og årsmøte 9. & 10. januar.
24.10.18
Ny virkelighet på havnen

Dagens ordning med fire transportetater bør under lupen, skriver Arnt-Einar Litsheim og Halvard Aglen, henholdsvis direktør og styreleder i Norske Havner i et innlegg i Finansavisen publisert 23. oktober.
Sjekk ruter på:

- NTP inneholder positive signaler, men de konkrete tiltakene lar vente på seg

Apr. 11 2013
​Nasjonal Transportplan 2014 – 2023 ble fremlagt av Samferdselsdepartementet i dag. - NTP inneholder positive signaler, men de konkrete tiltakene lar vente på seg, sier Direktør i Norsk Havneforening, Arnt-Einar Litsheim.

Litsheim var til stede på pressekonferansen hvor Statsminister Jens Stoltenberg, Samferdselsminister Marit Arnstad og Miljøvernminister Bård Vegard Solhjell presenterte den nye transportplanen. 

- Etter flere år med gode intensjoner ser det nå ut til at man blir mer konkret på hvilke områder en skal utforme tiltak innenfor. Det er bra, selv om vi gjerne skulle sett mer konkrete tiltak allerede nå, sier Litsheim. 

Når havne-Norge samles i Bergen i neste uke på Fagseminaret 2013 vil det nye NTP være sentralt. Havneforeningen vil delta i høringsrundene til NTP i mai, og fortsette å jobbe for å styrke rammevilkårene for sjøtransporten. 

Se vedlagte pressemelding (nederst) for en kort oppsummering av hva transportplanen inneholder for havne-Norge. 

NTP kan lastes ned på Samferdselsdepartementet sine sider. Her kan man også finne presentasjonene som ble holdt, eller se film av hele pressekonferansen.

Fiskeri- og Kystminister Lisbeth Berg-Hansen holdt pressekonferanse om NTP i Kabelvåg. ​