Aktuelt
14.03.18
Multiconsult nytt assosiert medlem i Norske Havner

Multiconsult ble nylig assosiert medlem i Norske Havner. -Vi er strålende fornøyd med å ha dem og de andre assosierte medlemmene våre med i foreningen, sier Arnt-Einar Litsheim, direktør i Norske Havner.
08.03.18
Tre punkter om forslag til ny havne- og farvannslov fra Norske Havner

Havnelovutvalget presenterte 1. mars forslag til ny havne- og farvannslov. Forslaget inneholder flere større endringer fra dagens lov. Norske Havner fremhever her de tre mest sentrale endringsforslagene.
08.03.18
Arrangerer kurs i de nye personvernreglene

10.-11. april arrangerer Norske Havner et omfattende kurs i de nye personvernreglene i samarbeid med Atea. -Hensikten med kurset er at deltakerne skal sitte igjen med akkurat det de trenger for å implementere de nye reglene, sier Johanne Solheim, spesialrådgiver i Norske Havner.
Sjekk ruter på:

- NTP inneholder positive signaler, men de konkrete tiltakene lar vente på seg

Apr. 11 2013
​Nasjonal Transportplan 2014 – 2023 ble fremlagt av Samferdselsdepartementet i dag. - NTP inneholder positive signaler, men de konkrete tiltakene lar vente på seg, sier Direktør i Norsk Havneforening, Arnt-Einar Litsheim.

Litsheim var til stede på pressekonferansen hvor Statsminister Jens Stoltenberg, Samferdselsminister Marit Arnstad og Miljøvernminister Bård Vegard Solhjell presenterte den nye transportplanen. 

- Etter flere år med gode intensjoner ser det nå ut til at man blir mer konkret på hvilke områder en skal utforme tiltak innenfor. Det er bra, selv om vi gjerne skulle sett mer konkrete tiltak allerede nå, sier Litsheim. 

Når havne-Norge samles i Bergen i neste uke på Fagseminaret 2013 vil det nye NTP være sentralt. Havneforeningen vil delta i høringsrundene til NTP i mai, og fortsette å jobbe for å styrke rammevilkårene for sjøtransporten. 

Se vedlagte pressemelding (nederst) for en kort oppsummering av hva transportplanen inneholder for havne-Norge. 

NTP kan lastes ned på Samferdselsdepartementet sine sider. Her kan man også finne presentasjonene som ble holdt, eller se film av hele pressekonferansen.

Fiskeri- og Kystminister Lisbeth Berg-Hansen holdt pressekonferanse om NTP i Kabelvåg. ​