Aktuelt
21.08.18
Årets lederutviklingsseminar går til Helsinki

Norske Havner og KS Bedrift Havn inviterer i år sammen til lederutviklingsseminaret som finner sted i Helsinki 24. - 26. september 2018. Programmet er klart, og spekket med havnerelevant stoff. Har du meldt deg på?
12.06.18
Norske Havner og KS Bedrift Havn fusjonerer

Norske Havner og KS Bedrift Havn samler kreftene for å styrke sjøtransporten og bidra til det grønne skiftet. Innen 1.1.2019 går organisasjonene sammen til en organisasjon.
12.06.18
Havnekonferansen i Kristiansand 23 august 2018

Kristiansand Havn inviterer til en innholdsrik og spennende konferansedag 23. august 2018 om fremtidens havn og samferdsel.
Sjekk ruter på:

- NTP inneholder positive signaler, men de konkrete tiltakene lar vente på seg

Apr. 11 2013
​Nasjonal Transportplan 2014 – 2023 ble fremlagt av Samferdselsdepartementet i dag. - NTP inneholder positive signaler, men de konkrete tiltakene lar vente på seg, sier Direktør i Norsk Havneforening, Arnt-Einar Litsheim.

Litsheim var til stede på pressekonferansen hvor Statsminister Jens Stoltenberg, Samferdselsminister Marit Arnstad og Miljøvernminister Bård Vegard Solhjell presenterte den nye transportplanen. 

- Etter flere år med gode intensjoner ser det nå ut til at man blir mer konkret på hvilke områder en skal utforme tiltak innenfor. Det er bra, selv om vi gjerne skulle sett mer konkrete tiltak allerede nå, sier Litsheim. 

Når havne-Norge samles i Bergen i neste uke på Fagseminaret 2013 vil det nye NTP være sentralt. Havneforeningen vil delta i høringsrundene til NTP i mai, og fortsette å jobbe for å styrke rammevilkårene for sjøtransporten. 

Se vedlagte pressemelding (nederst) for en kort oppsummering av hva transportplanen inneholder for havne-Norge. 

NTP kan lastes ned på Samferdselsdepartementet sine sider. Her kan man også finne presentasjonene som ble holdt, eller se film av hele pressekonferansen.

Fiskeri- og Kystminister Lisbeth Berg-Hansen holdt pressekonferanse om NTP i Kabelvåg. ​