Aktuelt
15.11.18
Kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering

Trondheim Havn, SINTEF Ocean, NTNU og Kongsberg Maritime har gått sammen om å etablere et kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering. Planen er at senteret skal se nærmere på krevende operasjoner med skip innen forskjellige sektorer slik som passasjertrafikk, godstransport, fiskeri og havbruk. Første arbeidsmøte finner sted i Trondheim 27. november.
25.10.18
Hold av datoene 9. & 10. januar til årsmøte og havnelederforum

Norske Havner inviterer medlemmer til Havnelederforum og årsmøte 9. & 10. januar.
24.10.18
Ny virkelighet på havnen

Dagens ordning med fire transportetater bør under lupen, skriver Arnt-Einar Litsheim og Halvard Aglen, henholdsvis direktør og styreleder i Norske Havner i et innlegg i Finansavisen publisert 23. oktober.
Sjekk ruter på:

Godsfergen i Samferdsel og Infrastruktur

Apr. 21 2013
Godsfergen, et konkret tiltak for å overføre last fra vei til sjø, får omtale i Samferdsel og Infrastruktur.

​Norsk Havneforening er en av initiativtakerne til prosjektet, som kan ses på som en videreføring av Velg Sjøveien. Det er et forskningsprosjekt som gjøres i samarbeid med NHO Logistikk og Transport, Nor Lines og Short Sea Promotion Centre. 

- Godsfergen er et veldig spennende prosjekt med potensiale til å ta fem millioner tonn av den lasten som i dag ruller på våre veier, sier Arnt-Einar Litsheim, direktør i Norsk Havneforening til Samferdsel og Infrastruktur. 

Les hele artikkelen her. 

Se mer om Godsfergen-prosjektet på egne nettsider.​