Aktuelt
15.11.18
Kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering

Trondheim Havn, SINTEF Ocean, NTNU og Kongsberg Maritime har gått sammen om å etablere et kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering. Planen er at senteret skal se nærmere på krevende operasjoner med skip innen forskjellige sektorer slik som passasjertrafikk, godstransport, fiskeri og havbruk. Første arbeidsmøte finner sted i Trondheim 27. november.
25.10.18
Hold av datoene 9. & 10. januar til årsmøte og havnelederforum

Norske Havner inviterer medlemmer til Havnelederforum og årsmøte 9. & 10. januar.
24.10.18
Ny virkelighet på havnen

Dagens ordning med fire transportetater bør under lupen, skriver Arnt-Einar Litsheim og Halvard Aglen, henholdsvis direktør og styreleder i Norske Havner i et innlegg i Finansavisen publisert 23. oktober.
Sjekk ruter på:

ESPOs månedlige nyhetsbrev

May. 12 2013
European Sea Ports Organisations månedlige oppsummering av nyheter er tilgjengelig. Norsk Havneforening representerer medlemshavnenes interesser i ESPO.

Her kan man blant annet lese at programmet til ESPOs konferanse i slutten av Mai i Varna, Bulgaria er klart. 

I tillegg har Eurostat har publisert statistikker fra 2. kvartal i 2012. De viser vekst i sjøtransport i EU, Norge, Kroata og Tyrka. 

Du kan også lese om at Europaparlamentet har nedstemt forslaget om ny havneavgift på skip, og EU-kommisjonen foreslår en økning i arbeid med sikkerhet i sjøfarten. 

Les hele nyhetsbrevet her.