Aktuelt
15.11.18
Kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering

Trondheim Havn, SINTEF Ocean, NTNU og Kongsberg Maritime har gått sammen om å etablere et kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering. Planen er at senteret skal se nærmere på krevende operasjoner med skip innen forskjellige sektorer slik som passasjertrafikk, godstransport, fiskeri og havbruk. Første arbeidsmøte finner sted i Trondheim 27. november.
25.10.18
Hold av datoene 9. & 10. januar til årsmøte og havnelederforum

Norske Havner inviterer medlemmer til Havnelederforum og årsmøte 9. & 10. januar.
24.10.18
Ny virkelighet på havnen

Dagens ordning med fire transportetater bør under lupen, skriver Arnt-Einar Litsheim og Halvard Aglen, henholdsvis direktør og styreleder i Norske Havner i et innlegg i Finansavisen publisert 23. oktober.
Sjekk ruter på:

Påmeldingen er åpen for Norsk Havneforenings Årsmøte 2013 i Narvik

Jun. 27 2013
Årets årsmøte skal finne sted i Narvik 11.-12. september 2013.

De som kommer før 1400 den 11.09 kan få med seg et besøk til Krigsminnemuseet. På ettermiddagen inviterer Narvik Havn til en enestående opplevelse med Ofotbanen til Rombaksbotn. 

12.09 blir det Årsmøte på formiddagen, og en fagdel på ettermiddagen. I tillegg til Norsk Havneforening og Nærskipsfart er tema for fagdelen Narvik Havn. Deltakerne er også invitert til LKAB og Narvikterminalen.

På kvelden den 12.09 blir det årsmøtemiddag på Tinja Fjellgård. 

Last ned program og påmeldingsskjema her. 

Obs: Påmeldingsfristen er 12.08. 


Fakta om Narvik Havn:

Narvik Havn KF er en av landets nordligste isfrie havner, og er intermodal. Det skipes ut 14–16 millioner tonn last årlig over Narvik Havn. Det meste av dette er malm fra de svenske gruvene i Kiruna, men med havnas strategiske beliggenhet og gode infrastruktur, ligger forholdene til rette for alle typer containerbasert last.

Narvik Havn fikk i 2005 status som ”Motorways of the Sea”-havn i EU-systemet. I Norge er det kun Oslo som har denne statusen i tillegg til Narvik.