Aktuelt
15.11.18
Kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering

Trondheim Havn, SINTEF Ocean, NTNU og Kongsberg Maritime har gått sammen om å etablere et kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering. Planen er at senteret skal se nærmere på krevende operasjoner med skip innen forskjellige sektorer slik som passasjertrafikk, godstransport, fiskeri og havbruk. Første arbeidsmøte finner sted i Trondheim 27. november.
25.10.18
Hold av datoene 9. & 10. januar til årsmøte og havnelederforum

Norske Havner inviterer medlemmer til Havnelederforum og årsmøte 9. & 10. januar.
24.10.18
Ny virkelighet på havnen

Dagens ordning med fire transportetater bør under lupen, skriver Arnt-Einar Litsheim og Halvard Aglen, henholdsvis direktør og styreleder i Norske Havner i et innlegg i Finansavisen publisert 23. oktober.
Sjekk ruter på:

Den viktigste arenaen for transport og logistikk i Norge

Aug. 12 2013
- Transport & logistikk 2013 satser på et spennende program som tiltrekker seg både nye og gamle konferansedeltagere. I år vil også andre organisasjoner bidra til å befeste konferansen til den møteplassen for alle med interesse næringen sier, direktør for Transport & logistikk , Jo Eirik Frøise i Norsk Industri.

Når vi den 21. og 22. oktober møtes på Gardermoen, er det den 54. gangen konferansen blir arrangert. Nytt av året er at også logistikk innen olje og gass har fått får sitt innpass og vi har også fått til et samarbeid med ELUPEG som er en europeisk organisasjon for vareeierne som arbeider for et samarbeid i transportkjeden. Dette er med på å gi konferansen et faglig løft. I tillegg har vi også gitt konferansen et grafisk løft, sier Frøise.

Vi befester med dette konferansens stilling som den viktigste møteplassen for transport- og logistikknæringen. Vi vil sikre en god faglig dekning av hele transport- og verdikjeden. 

Innspillene fra fjorårets konferanse vil gi oss et nytt løft.. Vi arbeider for at både nye og tidligere deltagere skal få en god konferanse i oktober. Suksessen i de foregående årene med over 800 konferansedeltagere var et klart tegn på at vi har lykkes. Vi håper at deltagerantallet fortsetter å vokse også i år. forteller Frøise.

Mange faglige «highlights» på årets konferanse

Uten å ta munnen for full vil jeg påstå at årets konferanse vil bli det beste vi har arrangert i vår 54-årige historie. Her blir det kamp om plassene. sier Jo Eirik Frøise, direktør for Transport og Logistikk 2013.

Logistikk innen olje og gass er et av temaene, og her er mange gode navn på plass som foredragsholdere. Jarand Rystad, Managing Partner fra Rystad Energy, styreformann Felix H. Tschudi, fra Tschudi Shipping Company, Tove Ormevik, Site Manager Sandnessjøen fra BP Norge AS, Daglig leder Kjell O Johannessen fra NCE NODE - Norwegian Offshore Drilling, Espen Andve, direktør for Seafront Logistics og Runar Hatletvedt, Managing Director for Northern Europe ASCO er allerede på plass for å gi deg de siste nytt inne logistikken innen petroleumslogistikken. 

Vareeierens krav til transporten vil vi også få høre, Her er bl.a, IKEA Norge, Kleven Maritime ,Berggård Amundsen, Unicon Norway, Kimberly Clark, Maersk Danmark, Tata Steel, Marine Harvest, Toyota Logistics, Borregaard, ASKO NORGE, Spar Kjøp, KID Interiør, BP, Statoil og Steen & Strøm på plass for å gi deg innblikk fra deres logistikk

De siste nyhetene fra transport- og logistikkforskning vil også bli behørig belyst, sammen representanter fra Transportøkonomisk Institutt og SINTEF Teknologi og samfunn. Professor Omera Khan fra Hull Business School Institute of Logistics har også bekreftet sin ankomst til oss. 

Vi venter også stor internasjonal deltagelse under årets konferanse. Organisasjonen ELUPEG som er en organisasjon som fronter samarbeid i logistikken har bestemt å legge et av sine fire årlige møter til vår konferanse og er åpen for dere som konferansedeltagere. Her er bedrifter med kjente merkenavn Kimberly Clark, Ford Motor, Sony, Panasonic, Honda, Renault-Nissan, Scania, HJ Heinz, Mills, Kelloggs, Mattel og Accenture på plass. Sammen med disse vil vi også bryte ut i små workshops som gir mulighet for å få nye kontakter

Havn er på plass

Transport & Logistikk har vært en god møteplass for havnene. Dette er også virkeligheten i år. Med mange innslag i programmet og en stor del av utstillingen vil Havne- Norge også være synlig på årets konferanse, fortsetter Frøise

Kampanjen Velg Sjøveien - er selvsagt på programmet og departementet har lovet å stille med en representant fra regjeringen også i år. Siden det i år er valgår og en ny regjering ikke trer sammen før dager før er dette en ekstra spennende for oss for arrangører. Men konferansen har heldigvis markert seg som den viktigste møteplassen for transport og logistikk næringen, noe også partiene, departementet og regjeringene også har lagt merke til.  

Sosialt påfyll

- Kontakter dannes ofte i uformelle sammenkomster, og konferansen har ofte stedet hvor du har mulighet til å pleie dine kundekontakter eller skape nye. I år vil vi også ha med tradisjonelt treretters festmiddag og underholdning av høy kvalitet, som gir deg mulighet for sosialt påfyll. God mat, god drikke og spennende underholdning vil kjennetegne konferansen, avslutter en engasjert prosjektleder.

Last opp programmet til messen her: 

TL_program_2013_A4_nett.pdfTransport og Logistikk 2013.pdf


Tema:  arrangementer