Aktuelt
15.11.18
Kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering

Trondheim Havn, SINTEF Ocean, NTNU og Kongsberg Maritime har gått sammen om å etablere et kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering. Planen er at senteret skal se nærmere på krevende operasjoner med skip innen forskjellige sektorer slik som passasjertrafikk, godstransport, fiskeri og havbruk. Første arbeidsmøte finner sted i Trondheim 27. november.
25.10.18
Hold av datoene 9. & 10. januar til årsmøte og havnelederforum

Norske Havner inviterer medlemmer til Havnelederforum og årsmøte 9. & 10. januar.
24.10.18
Ny virkelighet på havnen

Dagens ordning med fire transportetater bør under lupen, skriver Arnt-Einar Litsheim og Halvard Aglen, henholdsvis direktør og styreleder i Norske Havner i et innlegg i Finansavisen publisert 23. oktober.
Sjekk ruter på:

Norsk Havneforening i Sunnmøringen om Stranda-saken og Hurtigruten

Jan. 16 2014
Direktør i Norsk Havneforening ble intervjuet av Sunnmøringen i forbindelse med Strandasaken og Hurtigruten.

Utgangspunktet for saken er brevet Hurtigruten sendte flere av foreningens medlemshavner, hvor de gav beskjed om at de ville innstille betaling av vederlag og avgifter med bakgrunn i Strandadommen. 

– Hurtigruten går til frontalangrep på alle hamnene. Mange ønskjer at Hurtigruten skal anløpe hamna deira, og har dermed gitt rabatt – til ergrelse for mange cruiseselskap. Og så opplever hamnene at Hurtigruten går til angrep på dei. Det trur eg ikkje er noko smart tilnærming frå Hurtigrutens side, seier Litsheim til Sunnmøringen.

Norsk Havneforening har tatt en koordinerende rolle i forbindelse med denne saken, og har blant annet invitert medlemmene til et møte for å gå gjennom brevet. ​

Les artikkelen her.