Aktuelt
15.11.18
Kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering

Trondheim Havn, SINTEF Ocean, NTNU og Kongsberg Maritime har gått sammen om å etablere et kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering. Planen er at senteret skal se nærmere på krevende operasjoner med skip innen forskjellige sektorer slik som passasjertrafikk, godstransport, fiskeri og havbruk. Første arbeidsmøte finner sted i Trondheim 27. november.
25.10.18
Hold av datoene 9. & 10. januar til årsmøte og havnelederforum

Norske Havner inviterer medlemmer til Havnelederforum og årsmøte 9. & 10. januar.
24.10.18
Ny virkelighet på havnen

Dagens ordning med fire transportetater bør under lupen, skriver Arnt-Einar Litsheim og Halvard Aglen, henholdsvis direktør og styreleder i Norske Havner i et innlegg i Finansavisen publisert 23. oktober.
Sjekk ruter på:

Bli kjent med vårt nye medlem, Vestvågøy Havn

Jan. 30 2014
- Vi meldte oss inn i foreningen for å bli del av et større nettverk. Våre nærliggende havner er medlem av havneforeningen, og det er naturlig av Vestvågøy også blir med, sier Havnesjef Ann-Helen Ernstsen.

​Vestvågøy kommune ligger midt i vakre Lofoten. Kommunen har til sammen 14 havner av ulik størrelse.

Største havn er Leknes havn som ligger innerst i Buksnesfjorden. Havna er tredjestørste cruisehavn i Nord-Norge. - Bare Tromsø havn og Nordkapp tar imot flere Cruiseskip enn oss i nord. Leknes havn tar også imot en del godstrafikk, og har fryseterminal på kaia, sier havnesjefen. 

Leknes havn og Stamsund havn innehar kommunens to ISPS sertifiserte kaier. 

Stamsund har daglig anløp av Hurtigruten på Norlines sitt kaianlegg, her er det også en del godstrafikk. Kaianlegget til Norlines i Stamsund kan også ta imot Cruiseskip.

Ni av kommunens havner er fiskerihavner; Stamsund, Steine, Ure, Mortsund, Ballstad, Tangstad, Eggum, Vestresand og Kleivan.

Ballstad havn er en stor fiskerihavn som tilbyr service innenfor skipselektronikk og slip/mekanisk verksted. Stamsund havn er også en stor fiskerihavn, en havn for både den havfiskeflåten og for kystflåten.

Tangstad, Eggum, Vestresand og Kleivan er mindre fiskerihavner på nordsiden. De byr alle på gode havneforhold for fiskeflåten som drifter på yttersiden av Lofoten.

- Gode nettverk, samarbeid og fag- og erfaringsutveksling er viktig! Sammen står man sterkere, avslutter Ernstsen. ​