Aktuelt
21.08.18
Årets lederutviklingsseminar går til Helsinki

Norske Havner og KS Bedrift Havn inviterer i år sammen til lederutviklingsseminaret som finner sted i Helsinki 24. - 26. september 2018. Programmet er klart, og spekket med havnerelevant stoff. Har du meldt deg på?
12.06.18
Norske Havner og KS Bedrift Havn fusjonerer

Norske Havner og KS Bedrift Havn samler kreftene for å styrke sjøtransporten og bidra til det grønne skiftet. Innen 1.1.2019 går organisasjonene sammen til en organisasjon.
12.06.18
Havnekonferansen i Kristiansand 23 august 2018

Kristiansand Havn inviterer til en innholdsrik og spennende konferansedag 23. august 2018 om fremtidens havn og samferdsel.
Sjekk ruter på:

Bli kjent med vårt nye medlem, Vestvågøy Havn

Jan. 30 2014
- Vi meldte oss inn i foreningen for å bli del av et større nettverk. Våre nærliggende havner er medlem av havneforeningen, og det er naturlig av Vestvågøy også blir med, sier Havnesjef Ann-Helen Ernstsen.

​Vestvågøy kommune ligger midt i vakre Lofoten. Kommunen har til sammen 14 havner av ulik størrelse.

Største havn er Leknes havn som ligger innerst i Buksnesfjorden. Havna er tredjestørste cruisehavn i Nord-Norge. - Bare Tromsø havn og Nordkapp tar imot flere Cruiseskip enn oss i nord. Leknes havn tar også imot en del godstrafikk, og har fryseterminal på kaia, sier havnesjefen. 

Leknes havn og Stamsund havn innehar kommunens to ISPS sertifiserte kaier. 

Stamsund har daglig anløp av Hurtigruten på Norlines sitt kaianlegg, her er det også en del godstrafikk. Kaianlegget til Norlines i Stamsund kan også ta imot Cruiseskip.

Ni av kommunens havner er fiskerihavner; Stamsund, Steine, Ure, Mortsund, Ballstad, Tangstad, Eggum, Vestresand og Kleivan.

Ballstad havn er en stor fiskerihavn som tilbyr service innenfor skipselektronikk og slip/mekanisk verksted. Stamsund havn er også en stor fiskerihavn, en havn for både den havfiskeflåten og for kystflåten.

Tangstad, Eggum, Vestresand og Kleivan er mindre fiskerihavner på nordsiden. De byr alle på gode havneforhold for fiskeflåten som drifter på yttersiden av Lofoten.

- Gode nettverk, samarbeid og fag- og erfaringsutveksling er viktig! Sammen står man sterkere, avslutter Ernstsen. ​