Aktuelt
15.11.18
Kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering

Trondheim Havn, SINTEF Ocean, NTNU og Kongsberg Maritime har gått sammen om å etablere et kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering. Planen er at senteret skal se nærmere på krevende operasjoner med skip innen forskjellige sektorer slik som passasjertrafikk, godstransport, fiskeri og havbruk. Første arbeidsmøte finner sted i Trondheim 27. november.
25.10.18
Hold av datoene 9. & 10. januar til årsmøte og havnelederforum

Norske Havner inviterer medlemmer til Havnelederforum og årsmøte 9. & 10. januar.
24.10.18
Ny virkelighet på havnen

Dagens ordning med fire transportetater bør under lupen, skriver Arnt-Einar Litsheim og Halvard Aglen, henholdsvis direktør og styreleder i Norske Havner i et innlegg i Finansavisen publisert 23. oktober.
Sjekk ruter på:

Godsfergen-møte for å diskutere fremtidens nærskipsfart

Feb. 05 2014
Godsfergen møttes i Bergen for et arbeidsmøte denne uken. De så på mulighetene som ligger i fremtidens skip, og også hvordan havnene bør tilpasse seg disse.

Godsfergens mål er å utvikle et nytt konsept for en konkurransedyktig og miljøvennlig sjøbasert logistikkløsning med tilhørende forretningsmodell og skipsløsning, for distanser fra 200 til 1000 km.

I starten av februar møttes flere blant teknologipartnere, havner, speditører og vareeiere, rederier samt andre aktører som skal bidra til videre utvikling av de miljøskipsløsningene som nå er etablert. Målsetting med møtet var å avklare nærmere kravene til GodsFergen-konseptet og etablere noen case(s) for miljøskipløsningen som utgangspunkt for videre analyser og utvikling.

De så på flere muligheter for fremtidens skip og driftsmodeller for nærskipsfart, og diskuterte også hvordan havnene bør utvikles for å tilpasse seg disse skipene og de nye driftsmodellene. 

Les mer om dette på Godsfergen-prosjektets egne sider. 

Tema:  GodsFergen