Aktuelt
04.07.18
God sommer!

Vi ønsker våre medlemmer og samarbeidspartnere en god sommer, og ser frem til å ta fatt på viktige oppgaver igjen i slutten av juli.
12.06.18
Norske Havner og KS Bedrift Havn fusjonerer

Norske Havner og KS Bedrift Havn samler kreftene for å styrke sjøtransporten og bidra til det grønne skiftet. Innen 1.1.2019 går organisasjonene sammen til en organisasjon.
12.06.18
Havnekonferansen i Kristiansand 23 august 2018

Kristiansand Havn inviterer til en innholdsrik og spennende konferansedag 23. august 2018 om fremtidens havn og samferdsel.
Sjekk ruter på:

Havnepakkeavsteming i EU Parlamentet utsatt

Mar. 12 2014
Denne uken meldte rapportør og EU-Parlamentsmedlem Knut Fleckstein at parlamentet ikke vil foreta en avstemning på havnepakken før EU-valget mellom 22.-25. mai.

Nøkkelspillere i EU Parlamentet understreker at de ønsker å ta opp arbeidet med havnepakken etter valget, og sier at de ønsker at den nyvalget transportkomiteen skal fortsette med saken. 

Fleckstein begrunner utsettelsen med at havnepakken er kontroversiell, og at parlamentet i utgangspunktet fikk for kort tid til å finne kompromisser. I tillegg er det uavklarte saker i DG COMP, når det kommer til statsstøtte 

Det er vanskelig å si hva som vil skje med havnepakken etter valget. Hvis maktfordelingen i EU Parlamentet forblir noenlunde lik vil de kunne bygge videre arbeid med pakken på arbeidet som ble gjort før valget, og komme rakst til en løsning. Hvis det blir store forandringer i maktfordelingen og det i tillegg er flere nye medlemmer i Transportkomiteen vil de sannsynligvis starte arbeidet med havnepakken fra bunnen av. Neste mulige dato for avsteming om havnepakken er i november. 

- Vi skjønner at det er vanskelig å komme frem til en god løsning på en  slik kontroversiell pakke på kort tid, spesielt i oppløpet til parlamentvalget. Vi er glad for at det ser ut til å være en tydelig vilje til å fortsette arbeidet med havnepakken, sier ESPOs Generalsekretær Isabelle Ryckbost. 

Tema:  ESPO , EU-Parlamentet