Aktuelt
15.11.18
Kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering

Trondheim Havn, SINTEF Ocean, NTNU og Kongsberg Maritime har gått sammen om å etablere et kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering. Planen er at senteret skal se nærmere på krevende operasjoner med skip innen forskjellige sektorer slik som passasjertrafikk, godstransport, fiskeri og havbruk. Første arbeidsmøte finner sted i Trondheim 27. november.
25.10.18
Hold av datoene 9. & 10. januar til årsmøte og havnelederforum

Norske Havner inviterer medlemmer til Havnelederforum og årsmøte 9. & 10. januar.
24.10.18
Ny virkelighet på havnen

Dagens ordning med fire transportetater bør under lupen, skriver Arnt-Einar Litsheim og Halvard Aglen, henholdsvis direktør og styreleder i Norske Havner i et innlegg i Finansavisen publisert 23. oktober.
Sjekk ruter på:

Havnepakkeavsteming i EU Parlamentet utsatt

Mar. 12 2014
Denne uken meldte rapportør og EU-Parlamentsmedlem Knut Fleckstein at parlamentet ikke vil foreta en avstemning på havnepakken før EU-valget mellom 22.-25. mai.

Nøkkelspillere i EU Parlamentet understreker at de ønsker å ta opp arbeidet med havnepakken etter valget, og sier at de ønsker at den nyvalget transportkomiteen skal fortsette med saken. 

Fleckstein begrunner utsettelsen med at havnepakken er kontroversiell, og at parlamentet i utgangspunktet fikk for kort tid til å finne kompromisser. I tillegg er det uavklarte saker i DG COMP, når det kommer til statsstøtte 

Det er vanskelig å si hva som vil skje med havnepakken etter valget. Hvis maktfordelingen i EU Parlamentet forblir noenlunde lik vil de kunne bygge videre arbeid med pakken på arbeidet som ble gjort før valget, og komme rakst til en løsning. Hvis det blir store forandringer i maktfordelingen og det i tillegg er flere nye medlemmer i Transportkomiteen vil de sannsynligvis starte arbeidet med havnepakken fra bunnen av. Neste mulige dato for avsteming om havnepakken er i november. 

- Vi skjønner at det er vanskelig å komme frem til en god løsning på en  slik kontroversiell pakke på kort tid, spesielt i oppløpet til parlamentvalget. Vi er glad for at det ser ut til å være en tydelig vilje til å fortsette arbeidet med havnepakken, sier ESPOs Generalsekretær Isabelle Ryckbost. 

Tema:  ESPO , EU-Parlamentet