Aktuelt
21.08.18
Årets lederutviklingsseminar går til Helsinki

Norske Havner og KS Bedrift Havn inviterer i år sammen til lederutviklingsseminaret som finner sted i Helsinki 24. - 26. september 2018. Programmet er klart, og spekket med havnerelevant stoff. Har du meldt deg på?
12.06.18
Norske Havner og KS Bedrift Havn fusjonerer

Norske Havner og KS Bedrift Havn samler kreftene for å styrke sjøtransporten og bidra til det grønne skiftet. Innen 1.1.2019 går organisasjonene sammen til en organisasjon.
12.06.18
Havnekonferansen i Kristiansand 23 august 2018

Kristiansand Havn inviterer til en innholdsrik og spennende konferansedag 23. august 2018 om fremtidens havn og samferdsel.
Sjekk ruter på:

Havnepakkeavsteming i EU Parlamentet utsatt

Mar. 12 2014
Denne uken meldte rapportør og EU-Parlamentsmedlem Knut Fleckstein at parlamentet ikke vil foreta en avstemning på havnepakken før EU-valget mellom 22.-25. mai.

Nøkkelspillere i EU Parlamentet understreker at de ønsker å ta opp arbeidet med havnepakken etter valget, og sier at de ønsker at den nyvalget transportkomiteen skal fortsette med saken. 

Fleckstein begrunner utsettelsen med at havnepakken er kontroversiell, og at parlamentet i utgangspunktet fikk for kort tid til å finne kompromisser. I tillegg er det uavklarte saker i DG COMP, når det kommer til statsstøtte 

Det er vanskelig å si hva som vil skje med havnepakken etter valget. Hvis maktfordelingen i EU Parlamentet forblir noenlunde lik vil de kunne bygge videre arbeid med pakken på arbeidet som ble gjort før valget, og komme rakst til en løsning. Hvis det blir store forandringer i maktfordelingen og det i tillegg er flere nye medlemmer i Transportkomiteen vil de sannsynligvis starte arbeidet med havnepakken fra bunnen av. Neste mulige dato for avsteming om havnepakken er i november. 

- Vi skjønner at det er vanskelig å komme frem til en god løsning på en  slik kontroversiell pakke på kort tid, spesielt i oppløpet til parlamentvalget. Vi er glad for at det ser ut til å være en tydelig vilje til å fortsette arbeidet med havnepakken, sier ESPOs Generalsekretær Isabelle Ryckbost. 

Tema:  ESPO , EU-Parlamentet