Aktuelt
15.11.18
Kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering

Trondheim Havn, SINTEF Ocean, NTNU og Kongsberg Maritime har gått sammen om å etablere et kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering. Planen er at senteret skal se nærmere på krevende operasjoner med skip innen forskjellige sektorer slik som passasjertrafikk, godstransport, fiskeri og havbruk. Første arbeidsmøte finner sted i Trondheim 27. november.
25.10.18
Hold av datoene 9. & 10. januar til årsmøte og havnelederforum

Norske Havner inviterer medlemmer til Havnelederforum og årsmøte 9. & 10. januar.
24.10.18
Ny virkelighet på havnen

Dagens ordning med fire transportetater bør under lupen, skriver Arnt-Einar Litsheim og Halvard Aglen, henholdsvis direktør og styreleder i Norske Havner i et innlegg i Finansavisen publisert 23. oktober.
Sjekk ruter på:

Starter havnestafett for en tryggere kyst

Mar. 23 2014
Redningselskapets nautiske mil aksjon oppfordrer bedrifter til å bidra til en trygg kyst ved å kjøpe nautiske mil som går til driften av sin lokale redningskøyte. Det koster 500 kr å drifte en redningsskøyte en nautisk mil som er 1852 meter.

- Vi synes Redningsselskapet gjør en viktig jobb for å gjøre kysten tryggere for alle som ferdes på sjøen. Norge har en av verdens lengste kyststriper, og sjøen er viktig for næringsliv, sjøtransport og friluftsliv.  Derfor oppfordrer vi nå havne-Norge til å kjøpe nautiske mil og bidra til at de lokale redningsskøytene kan fortsette sin viktige jobb, sier direktør i Norsk Havneforening,  Arnt Einar Litsheim og Pia Farstad von Hall, leder av KS Bedrift Havn. 

Oslo havn har kjøpt 80 nautiske mil og støtter dermed driften til den lokale redningskøyta  RS ”Uni Oslofjord”.

- Vi ønsker å støtte opp om det viktige arbeidet Redningsselskapet gjør. Oslofjorden er en viktig vei for både varer og passasjerer og en fantastisk fjord for frilufts- og sjøopplevelser. På fine sommerdager kryr det av småbåter som nyter livet på sjøen. De lokale redningsskøytene er viktig for beredskapen og tryggheten hvis noe skjer. Vi velger å sende stafettpinnen videre nedover Oslofjorden, og oppfordrer Borg havn i Fredrikstad til også å støtte sin lokale redningsskøyte, sier havnedirektør Anne Sigrid Hamran.  

 - Vi tar gjerne i mot stafettpinnen og bidrar med å kjøpe 10 nautiske mil, sier Roar Bekkelund, terminalsjef i Borg havn. 

- Vi takker så mye for støtten fra havne-Norge som vil komme godt med i driften av redningsskøytene våre, sier generalsekretær i Redningsselskapet Rikke Lind. 

Om Redningsselskapet:

Redningsselskapet har i løpet av de siste 10 år totalt reddet 300 personer fra å drukne, berget 1000 fartøy fra forlis.  Over 14 000 mennesker fikk hjelp av Redningsselskapets 44 redningsskøyter i fjor. 4 611 fartøy fikk assistanse. Av disse var 3 354 fritidsbåter og 857 fiskefartøy. I forhold til 2012 hjalp redningsskøytene over 300 flere fritidsbåter enn i 2012. Økningen skyldes sannsynligvis finere vær og med det økt båtbruk.​