Aktuelt
21.08.18
Årets lederutviklingsseminar går til Helsinki

Norske Havner og KS Bedrift Havn inviterer i år sammen til lederutviklingsseminaret som finner sted i Helsinki 24. - 26. september 2018. Programmet er klart, og spekket med havnerelevant stoff. Har du meldt deg på?
12.06.18
Norske Havner og KS Bedrift Havn fusjonerer

Norske Havner og KS Bedrift Havn samler kreftene for å styrke sjøtransporten og bidra til det grønne skiftet. Innen 1.1.2019 går organisasjonene sammen til en organisasjon.
12.06.18
Havnekonferansen i Kristiansand 23 august 2018

Kristiansand Havn inviterer til en innholdsrik og spennende konferansedag 23. august 2018 om fremtidens havn og samferdsel.
Sjekk ruter på:

Starter havnestafett for en tryggere kyst

Mar. 23 2014
Redningselskapets nautiske mil aksjon oppfordrer bedrifter til å bidra til en trygg kyst ved å kjøpe nautiske mil som går til driften av sin lokale redningskøyte. Det koster 500 kr å drifte en redningsskøyte en nautisk mil som er 1852 meter.

- Vi synes Redningsselskapet gjør en viktig jobb for å gjøre kysten tryggere for alle som ferdes på sjøen. Norge har en av verdens lengste kyststriper, og sjøen er viktig for næringsliv, sjøtransport og friluftsliv.  Derfor oppfordrer vi nå havne-Norge til å kjøpe nautiske mil og bidra til at de lokale redningsskøytene kan fortsette sin viktige jobb, sier direktør i Norsk Havneforening,  Arnt Einar Litsheim og Pia Farstad von Hall, leder av KS Bedrift Havn. 

Oslo havn har kjøpt 80 nautiske mil og støtter dermed driften til den lokale redningskøyta  RS ”Uni Oslofjord”.

- Vi ønsker å støtte opp om det viktige arbeidet Redningsselskapet gjør. Oslofjorden er en viktig vei for både varer og passasjerer og en fantastisk fjord for frilufts- og sjøopplevelser. På fine sommerdager kryr det av småbåter som nyter livet på sjøen. De lokale redningsskøytene er viktig for beredskapen og tryggheten hvis noe skjer. Vi velger å sende stafettpinnen videre nedover Oslofjorden, og oppfordrer Borg havn i Fredrikstad til også å støtte sin lokale redningsskøyte, sier havnedirektør Anne Sigrid Hamran.  

 - Vi tar gjerne i mot stafettpinnen og bidrar med å kjøpe 10 nautiske mil, sier Roar Bekkelund, terminalsjef i Borg havn. 

- Vi takker så mye for støtten fra havne-Norge som vil komme godt med i driften av redningsskøytene våre, sier generalsekretær i Redningsselskapet Rikke Lind. 

Om Redningsselskapet:

Redningsselskapet har i løpet av de siste 10 år totalt reddet 300 personer fra å drukne, berget 1000 fartøy fra forlis.  Over 14 000 mennesker fikk hjelp av Redningsselskapets 44 redningsskøyter i fjor. 4 611 fartøy fikk assistanse. Av disse var 3 354 fritidsbåter og 857 fiskefartøy. I forhold til 2012 hjalp redningsskøytene over 300 flere fritidsbåter enn i 2012. Økningen skyldes sannsynligvis finere vær og med det økt båtbruk.​