Aktuelt
15.11.18
Kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering

Trondheim Havn, SINTEF Ocean, NTNU og Kongsberg Maritime har gått sammen om å etablere et kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering. Planen er at senteret skal se nærmere på krevende operasjoner med skip innen forskjellige sektorer slik som passasjertrafikk, godstransport, fiskeri og havbruk. Første arbeidsmøte finner sted i Trondheim 27. november.
25.10.18
Hold av datoene 9. & 10. januar til årsmøte og havnelederforum

Norske Havner inviterer medlemmer til Havnelederforum og årsmøte 9. & 10. januar.
24.10.18
Ny virkelighet på havnen

Dagens ordning med fire transportetater bør under lupen, skriver Arnt-Einar Litsheim og Halvard Aglen, henholdsvis direktør og styreleder i Norske Havner i et innlegg i Finansavisen publisert 23. oktober.
Sjekk ruter på:

Startskudd for Nautisk mil i nord - Vadsø utfordret Båtsfjord

Apr. 28 2014
- Økt fiskeriaktivitet fører til behov for mer hjelp. For oss i Vadsø og Varangerfjorden er det en god trygghet å vite at redningsskøyta er i nærheten om uhellet inntreffer. Derfor kjøper vi med god samvittighet 20 nautiske sjømil for å bidra til de sjøfarendes sikkerhet. Dette sier havnesjef Eirik Johan Karlsen og havnestyreleder Bernt-Aksel Jensen i Vadsø.

​Mandag formiddag gikk startskuddet for kjøp av nautiske sjømil hos redningsselskapet. Vadsø Havn KFs kjøp markerte starten på den nasjonale havnestafetten i nord. Da havnas folk var om bord «Reidar von Koss» utfordret de Båtsfjord Havn til å være like gode som Vadsø – nemlig å kjøpe 20 nautiske sjømil for å vise viktigheten av å ha redningsskøyter stasjonert i Øst-Finnmark. Hovedmålet med stafetten er å øke tryggheten på kysten for alle sjøfarende.

- Vi har de siste 6-7 årene hatt en nesten fordobling av kystfiskebåter i Vadsø kommune. Fra rundt 30 til i dag 50 aktive fiskebåter. Teller vi med fiskeflåten i Nesseby og Sør-Varanger kommune her inne i Varangerfjorden, nærmer vi oss sikkert 100 kystfiskebåter. Å se redningsskøyta ligge ved kai her i byen, gir oss trygghet for at beredskapen er intakt om behovet skulle være der, sier lederne i Vadsø Havn KF.

De legger til at det også har vært en stor økning i antallet fritidsbåter. Fra å ha om lag et 30-talls liggeplasser for fritidsflåten i Vadsø for 5-6 år siden, er det i dag rundt 130 plasser. Hovedårsaken er at Vadsø havn har tilrettelagt med nye flotte flytebrygger og gjort det attraktivt å være båteier. Varangerfjorden er rik på fiskeforekomster av alle slag. Det vet også fritidsfiskerne å sette pris på. Dermed er det rundt 250 flytene fartøyer på Varangerfjorden som er potensielle brukere av redningsskøytas tjenester. 

-Vi får håpe at redningsskøytene ikke får for mange oppdrag. Men med den økende skipstrafikken i østfylket hvor også olje og gassalderen gjør sitt inntog, blir det viktig å opprettholde stasjonering av redningsskøyten i Varangerfjorden. En skøyte i Vadsø dekker hele fjorden og fire kommuners behov, sier Jensen og Karlsen.Foto: Stian Hansen, Finnmarken