Aktuelt
04.07.18
God sommer!

Vi ønsker våre medlemmer og samarbeidspartnere en god sommer, og ser frem til å ta fatt på viktige oppgaver igjen i slutten av juli.
12.06.18
Norske Havner og KS Bedrift Havn fusjonerer

Norske Havner og KS Bedrift Havn samler kreftene for å styrke sjøtransporten og bidra til det grønne skiftet. Innen 1.1.2019 går organisasjonene sammen til en organisasjon.
12.06.18
Havnekonferansen i Kristiansand 23 august 2018

Kristiansand Havn inviterer til en innholdsrik og spennende konferansedag 23. august 2018 om fremtidens havn og samferdsel.
Sjekk ruter på:

Startskudd for Nautisk mil i nord - Vadsø utfordret Båtsfjord

Apr. 28 2014
- Økt fiskeriaktivitet fører til behov for mer hjelp. For oss i Vadsø og Varangerfjorden er det en god trygghet å vite at redningsskøyta er i nærheten om uhellet inntreffer. Derfor kjøper vi med god samvittighet 20 nautiske sjømil for å bidra til de sjøfarendes sikkerhet. Dette sier havnesjef Eirik Johan Karlsen og havnestyreleder Bernt-Aksel Jensen i Vadsø.

​Mandag formiddag gikk startskuddet for kjøp av nautiske sjømil hos redningsselskapet. Vadsø Havn KFs kjøp markerte starten på den nasjonale havnestafetten i nord. Da havnas folk var om bord «Reidar von Koss» utfordret de Båtsfjord Havn til å være like gode som Vadsø – nemlig å kjøpe 20 nautiske sjømil for å vise viktigheten av å ha redningsskøyter stasjonert i Øst-Finnmark. Hovedmålet med stafetten er å øke tryggheten på kysten for alle sjøfarende.

- Vi har de siste 6-7 årene hatt en nesten fordobling av kystfiskebåter i Vadsø kommune. Fra rundt 30 til i dag 50 aktive fiskebåter. Teller vi med fiskeflåten i Nesseby og Sør-Varanger kommune her inne i Varangerfjorden, nærmer vi oss sikkert 100 kystfiskebåter. Å se redningsskøyta ligge ved kai her i byen, gir oss trygghet for at beredskapen er intakt om behovet skulle være der, sier lederne i Vadsø Havn KF.

De legger til at det også har vært en stor økning i antallet fritidsbåter. Fra å ha om lag et 30-talls liggeplasser for fritidsflåten i Vadsø for 5-6 år siden, er det i dag rundt 130 plasser. Hovedårsaken er at Vadsø havn har tilrettelagt med nye flotte flytebrygger og gjort det attraktivt å være båteier. Varangerfjorden er rik på fiskeforekomster av alle slag. Det vet også fritidsfiskerne å sette pris på. Dermed er det rundt 250 flytene fartøyer på Varangerfjorden som er potensielle brukere av redningsskøytas tjenester. 

-Vi får håpe at redningsskøytene ikke får for mange oppdrag. Men med den økende skipstrafikken i østfylket hvor også olje og gassalderen gjør sitt inntog, blir det viktig å opprettholde stasjonering av redningsskøyten i Varangerfjorden. En skøyte i Vadsø dekker hele fjorden og fire kommuners behov, sier Jensen og Karlsen.Foto: Stian Hansen, Finnmarken