Aktuelt
21.08.18
Årets lederutviklingsseminar går til Helsinki

Norske Havner og KS Bedrift Havn inviterer i år sammen til lederutviklingsseminaret som finner sted i Helsinki 24. - 26. september 2018. Programmet er klart, og spekket med havnerelevant stoff. Har du meldt deg på?
12.06.18
Norske Havner og KS Bedrift Havn fusjonerer

Norske Havner og KS Bedrift Havn samler kreftene for å styrke sjøtransporten og bidra til det grønne skiftet. Innen 1.1.2019 går organisasjonene sammen til en organisasjon.
12.06.18
Havnekonferansen i Kristiansand 23 august 2018

Kristiansand Havn inviterer til en innholdsrik og spennende konferansedag 23. august 2018 om fremtidens havn og samferdsel.
Sjekk ruter på:

Ny kran til Drammen Havn

May. 22 2014
Drammen Havn fikk levert sin nye kran i forrige uke. Den kom naturlig nok sjøveien.

​– Vi fordobler kapasitet på Holmen. Krana losser og lesser containerskip mye raskere, samtidig som vi med to kraner har en back up, sier havnas tekniske sjef, Jarle Hansen, teknisk sjef i Drammen Havn. - Så vidt vi har bragt i erfaring er LHM 550 den største, sterkeste, raskeste og mest fleksible mobilkranen i Norge. 

Den tekniske sjefen kan fortelle at kranen skal brukes til containere, «general cargo», tungløft og bulk (grabbing), hvor containeroperasjon vil være den dominerende aktiviteten. Kranen vil kunne løfte 144 tonn alene i tungløftmodus. Ved samløft med begge kranene vil det være mulig å kunne handtere last opp til 200 tonn. Kranen er vesentlig hurtigere enn dagens kran og har maks. hastighet på 120 m/min. Kranen er utstyrt med Eco-control system og Pactronic hybriddriftsystem for å redusere miljøbelastningene i størst mulig grad.​

Drammen Havn har tradisjon i å navngi kranene sine, og har utlyst en navnekonkurranse i Drammens Tidende. ​

Foto: Jarle Hansen, Drammen Havn