Aktuelt
15.11.18
Kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering

Trondheim Havn, SINTEF Ocean, NTNU og Kongsberg Maritime har gått sammen om å etablere et kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering. Planen er at senteret skal se nærmere på krevende operasjoner med skip innen forskjellige sektorer slik som passasjertrafikk, godstransport, fiskeri og havbruk. Første arbeidsmøte finner sted i Trondheim 27. november.
25.10.18
Hold av datoene 9. & 10. januar til årsmøte og havnelederforum

Norske Havner inviterer medlemmer til Havnelederforum og årsmøte 9. & 10. januar.
24.10.18
Ny virkelighet på havnen

Dagens ordning med fire transportetater bør under lupen, skriver Arnt-Einar Litsheim og Halvard Aglen, henholdsvis direktør og styreleder i Norske Havner i et innlegg i Finansavisen publisert 23. oktober.
Sjekk ruter på:

Hva er fremtiden for havnene i Norge?

Aug. 18 2014
Norsk Havneforenings årlige lederprogram skal finne sted i Købenahvn 25.-27. november. Statssekretær Jon Georg Dale kommer. Fremtiden er på agendaen.

Norsk Havneforenings lederprogram er et kompetanseutviklingsprogram som skal tilby ledelsen i medlemshavnene mer kompetanse på havnenes rolle i markedet og i den globale logistikkjeden. I år er temaet "Fremtidens norske havner". Med ny regjering, arbeid med Nasjonal Havnestrategi og et fokus på havnenes organisering er det nå på tide å rette fokuset innover, og fremover. 

Statssekretær Jon Georg Dale kommer til København for å snakke om om regjeringens arbeid med den Nasjonale Havnestrategien. Vi henter erfaringer fra Oslo, som snart får verdens mest effektive containerterminal, fra Trondheim, som har satset stort på regionalisering, og fra Larvik, hvor man har gode erfaringer med kjøp av brukt utstyr. 

Seminaret er lagt til København. Dette er for å kunne lære av Danske havners erfaringer i de siste årene. Deltakerne rekker også et besøk til den internasjonale Copenhagen Malmö Port. Det er mye som skal skje i havne-Norge i høst, og alt er ikke klart i dag. Derfor er det også satt av god tid til dagsaktuelle temaer på seminaret. 

Se her for hele programmet. ​