Aktuelt
15.11.18
Kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering

Trondheim Havn, SINTEF Ocean, NTNU og Kongsberg Maritime har gått sammen om å etablere et kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering. Planen er at senteret skal se nærmere på krevende operasjoner med skip innen forskjellige sektorer slik som passasjertrafikk, godstransport, fiskeri og havbruk. Første arbeidsmøte finner sted i Trondheim 27. november.
25.10.18
Hold av datoene 9. & 10. januar til årsmøte og havnelederforum

Norske Havner inviterer medlemmer til Havnelederforum og årsmøte 9. & 10. januar.
24.10.18
Ny virkelighet på havnen

Dagens ordning med fire transportetater bør under lupen, skriver Arnt-Einar Litsheim og Halvard Aglen, henholdsvis direktør og styreleder i Norske Havner i et innlegg i Finansavisen publisert 23. oktober.
Sjekk ruter på:

- Det er mulig å lykkes, men ikke hvis vi fortsetter som før

Sep. 02 2014
Dette sa statssekretær Jon Georg Dale da han varslet om forandringene som kommer med Nasjonal Havnestrategi på Norsk Havneforenings Eierskapskonferanse.

42 havnestyremedlemmer, eierrepresentanter og havneledere møttes til konferansen i Oslo 2. september for å rette fokus mot havnesamarbeid og havnefinansiering. Jon Georg Dale var først på pallen, og snakket om regjeringens arbeid med Nasjonal Havnestrategi. 

Han oppfordret havnene til å tenke nytt, og hintet om at staten ikke ville prioritere investering i havneinfrastruktur, men heller ville investere i omkringliggende infrastruktur som adkomstveier, hvor staten var eier. Han antydet også at tilskuddsordninger sannsynligvis ikke ville bli en prioritet i den nye strategien, men at regjeringen heller ville fokusere på å redusere eller fjerne avgifter til staten.  

Dale poengterte at den nasjonale havnestrategien fortsatt var under arbeid, og at de vil komme en del lenger når resultatene fra den brede godsanalysen foreligger.