Aktuelt
21.08.18
Årets lederutviklingsseminar går til Helsinki

Norske Havner og KS Bedrift Havn inviterer i år sammen til lederutviklingsseminaret som finner sted i Helsinki 24. - 26. september 2018. Programmet er klart, og spekket med havnerelevant stoff. Har du meldt deg på?
12.06.18
Norske Havner og KS Bedrift Havn fusjonerer

Norske Havner og KS Bedrift Havn samler kreftene for å styrke sjøtransporten og bidra til det grønne skiftet. Innen 1.1.2019 går organisasjonene sammen til en organisasjon.
12.06.18
Havnekonferansen i Kristiansand 23 august 2018

Kristiansand Havn inviterer til en innholdsrik og spennende konferansedag 23. august 2018 om fremtidens havn og samferdsel.
Sjekk ruter på:

Ny EU-kommisjon begynner å falle på plass

Sep. 10 2014
Nyvalgt Kommisjonspresident Juncker annonserte denne uken forslag til ny struktur i EU-kommisjonen. Forslaget skal behandles i EU-parlamentet før den nye EU-kommisjonen konstitueres.

Slovakiske Maroš Šefčovič får ansvar for Transport-området. Sosialdemokraten har en lang karriere bak seg innen diplomati og EU. Han har vært i kommisjonen siden 2009. Han får ansvar for Transport og Romfart, og dermed vil DG MOVE bli erstattet av DG for Transport og Romfart. 

Ellers blir den danske kandidaten Margrethe Vestager foreslått som ny Konkurranse-kommisjonær (DG COMP). Hun er sosialliberalist. 

DG Environment, med ansvar for miljø, maritime spørsmål og fiske, blir foreslått ledet av Karmenu Vella fra Malta. 

The French Socialist  candidate Commissioner Pierre Moscovici, sosialist fra Frankrike er foreslått som ny kommisjonær for et nytt DG, som blir en sammenslåing av DG TAXUD (med ansvar for skatt og toll) samt DG ECFIN (med ansvar for økonomisk og finans). 

Kommisjonens forslag skal behandles av EU-parlamentet fra slutten av september, og hvis alt går etter planen bil den nye EU-kommisjonen konstitueres 1. november. 

Se EUs pressemelding her.​