Aktuelt
15.11.18
Kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering

Trondheim Havn, SINTEF Ocean, NTNU og Kongsberg Maritime har gått sammen om å etablere et kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering. Planen er at senteret skal se nærmere på krevende operasjoner med skip innen forskjellige sektorer slik som passasjertrafikk, godstransport, fiskeri og havbruk. Første arbeidsmøte finner sted i Trondheim 27. november.
25.10.18
Hold av datoene 9. & 10. januar til årsmøte og havnelederforum

Norske Havner inviterer medlemmer til Havnelederforum og årsmøte 9. & 10. januar.
24.10.18
Ny virkelighet på havnen

Dagens ordning med fire transportetater bør under lupen, skriver Arnt-Einar Litsheim og Halvard Aglen, henholdsvis direktør og styreleder i Norske Havner i et innlegg i Finansavisen publisert 23. oktober.
Sjekk ruter på:

Ny EU-kommisjon begynner å falle på plass

Sep. 10 2014
Nyvalgt Kommisjonspresident Juncker annonserte denne uken forslag til ny struktur i EU-kommisjonen. Forslaget skal behandles i EU-parlamentet før den nye EU-kommisjonen konstitueres.

Slovakiske Maroš Šefčovič får ansvar for Transport-området. Sosialdemokraten har en lang karriere bak seg innen diplomati og EU. Han har vært i kommisjonen siden 2009. Han får ansvar for Transport og Romfart, og dermed vil DG MOVE bli erstattet av DG for Transport og Romfart. 

Ellers blir den danske kandidaten Margrethe Vestager foreslått som ny Konkurranse-kommisjonær (DG COMP). Hun er sosialliberalist. 

DG Environment, med ansvar for miljø, maritime spørsmål og fiske, blir foreslått ledet av Karmenu Vella fra Malta. 

The French Socialist  candidate Commissioner Pierre Moscovici, sosialist fra Frankrike er foreslått som ny kommisjonær for et nytt DG, som blir en sammenslåing av DG TAXUD (med ansvar for skatt og toll) samt DG ECFIN (med ansvar for økonomisk og finans). 

Kommisjonens forslag skal behandles av EU-parlamentet fra slutten av september, og hvis alt går etter planen bil den nye EU-kommisjonen konstitueres 1. november. 

Se EUs pressemelding her.​