Aktuelt
15.11.18
Kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering

Trondheim Havn, SINTEF Ocean, NTNU og Kongsberg Maritime har gått sammen om å etablere et kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering. Planen er at senteret skal se nærmere på krevende operasjoner med skip innen forskjellige sektorer slik som passasjertrafikk, godstransport, fiskeri og havbruk. Første arbeidsmøte finner sted i Trondheim 27. november.
25.10.18
Hold av datoene 9. & 10. januar til årsmøte og havnelederforum

Norske Havner inviterer medlemmer til Havnelederforum og årsmøte 9. & 10. januar.
24.10.18
Ny virkelighet på havnen

Dagens ordning med fire transportetater bør under lupen, skriver Arnt-Einar Litsheim og Halvard Aglen, henholdsvis direktør og styreleder i Norske Havner i et innlegg i Finansavisen publisert 23. oktober.
Sjekk ruter på:

Samferdselsdepartementet foreslår nye kompetansekrav til vinterveiene

Nov. 23 2014
I forbindelse med EUs revisjon av yrkessjåførdirektivet har Samferdselsministeren sendt brev til EU-kommisjonen med forslag til nye krav til kompetanse på vinterføre. Brevet er også sendt til transportministre i de nordiske landene og de såkalte Alpelandene, som antas å oppleve lignende utfordringer.

​- Norske lastebilsjåfører gjennomgår en omfattende opplæring, og får erfaring med å takle mange ulike situasjoner. Det er uheldig om de utkonkurreres på pris fordi andre land stiller færre krav til sine sjåfører, som samtidig bidrar til lavere sikkerhet på veiene, sier Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

- Et slikt tiltak vil bidra til å fremme sikkerheten og fremkommeligheten på veiene våre, sier Arnt-Einar Litsheim, direktør i Norsk Havneforening. 

Foto: Snøstorm på Jæren, Statens vegvesen region vest​