Aktuelt
14.03.18
Multiconsult nytt assosiert medlem i Norske Havner

Multiconsult ble nylig assosiert medlem i Norske Havner. -Vi er strålende fornøyd med å ha dem og de andre assosierte medlemmene våre med i foreningen, sier Arnt-Einar Litsheim, direktør i Norske Havner.
08.03.18
Tre punkter om forslag til ny havne- og farvannslov fra Norske Havner

Havnelovutvalget presenterte 1. mars forslag til ny havne- og farvannslov. Forslaget inneholder flere større endringer fra dagens lov. Norske Havner fremhever her de tre mest sentrale endringsforslagene.
08.03.18
Arrangerer kurs i de nye personvernreglene

10.-11. april arrangerer Norske Havner et omfattende kurs i de nye personvernreglene i samarbeid med Atea. -Hensikten med kurset er at deltakerne skal sitte igjen med akkurat det de trenger for å implementere de nye reglene, sier Johanne Solheim, spesialrådgiver i Norske Havner.
Sjekk ruter på:

Nytt skip baner vei for miljøvennlig skipsfart

Apr. 21 2015
20. april ble det arrangert konferanse om miljøvennlig nærskipsfart i Oslo. Fasilitetene kunne ikke vært mer passende – konferansen ble arrangert om bord det splitter nye LNG-skipet MS Kvitbjørn. MS Kvitbjørn er ett av to LNG-skip som Nor Lines har bygget for å frakte gods langs kysten i Norge.

- Vi vil Gratulere Nor Lines med de nye skipene. Nor Lines viser vei for å gjøre sjøveien enda mer miljøvennlig, sier direktør i Norsk Havneforening, Arnt-Einar Litsheim, direktør i Norsk Havneforening. 

Det var en stolt administrerende direktør i Nor Lines, Tor Arne Borge, som holdt det første innlegget på konferansen. LNG-skipet var et sterkt symbol for selskapets visjon - daglig vareflyt med lavt utslipp. 

Både politikere og miljøorganisasjoner var til stede for å gratulere rederiet. Partileder Trine Skei Grande (V) presenterte partiets ønske om å gjøre Norges maritime bransje verdensledende på miljøvennlig skipsteknologi. Marius Holm fra Zero erkjente at både godsoverføring og fornybar teknologi måtte til for å nå mål om utslippsreduksjoner i transportsektoren. 

Konferansen var også en avslutningskonferanse for prosjektet Godsfergen. Det er fortsatt et stykke å gå før målet om en miljøvennlig godsrute langs kysten med daglige avganger er realisert, men Nor Lines baner vei. ​