Aktuelt
17.01.18
Norconsult inn som assosiert medlem i Norske Havner

Norconsult er Norske Havners nyeste medlem. Rådgiverbedriften ble innmeldt som assosiert medlem i januar. -Det er blir spennende å ha med på laget, sier Arnt-Einar Litsheim, direktør i Norske Havner.
17.01.18
Hvordan vinne media? Nytt kurs med kameratrening

Hva gjør du når journalister tar kontakt? Hva sier du? Hvordan sier du det? Norske Havner arrangerer kurset Vinn Media i samarbeid med kommunikasjonsansvarlig i Bergen og Omland havnevesen, Astrid Tomassen. ​
17.01.18
Transport og Logistikk 2018 - hold av dagene!

Samferdselsminister Ketil-Solvik Olsen stiller på Transport og Logistikk 2018, og arbeidet for årets konferanse som går av stabelen 22.-23 oktober på The Qube, Clarion Hotel Oslo Airport er allerede godt i gang. -Responsen etter fjorårets konferanse har vært veldig god, med over 40 forslag til både tema og foredragsholdere, melder prosjektleder Jo Eirik Frøise.
Sjekk ruter på:

Nytt skip baner vei for miljøvennlig skipsfart

Apr. 21 2015
20. april ble det arrangert konferanse om miljøvennlig nærskipsfart i Oslo. Fasilitetene kunne ikke vært mer passende – konferansen ble arrangert om bord det splitter nye LNG-skipet MS Kvitbjørn. MS Kvitbjørn er ett av to LNG-skip som Nor Lines har bygget for å frakte gods langs kysten i Norge.

- Vi vil Gratulere Nor Lines med de nye skipene. Nor Lines viser vei for å gjøre sjøveien enda mer miljøvennlig, sier direktør i Norsk Havneforening, Arnt-Einar Litsheim, direktør i Norsk Havneforening. 

Det var en stolt administrerende direktør i Nor Lines, Tor Arne Borge, som holdt det første innlegget på konferansen. LNG-skipet var et sterkt symbol for selskapets visjon - daglig vareflyt med lavt utslipp. 

Både politikere og miljøorganisasjoner var til stede for å gratulere rederiet. Partileder Trine Skei Grande (V) presenterte partiets ønske om å gjøre Norges maritime bransje verdensledende på miljøvennlig skipsteknologi. Marius Holm fra Zero erkjente at både godsoverføring og fornybar teknologi måtte til for å nå mål om utslippsreduksjoner i transportsektoren. 

Konferansen var også en avslutningskonferanse for prosjektet Godsfergen. Det er fortsatt et stykke å gå før målet om en miljøvennlig godsrute langs kysten med daglige avganger er realisert, men Nor Lines baner vei. ​