Aktuelt
18.10.18
Oslo Havn vertskap for Greenport-konferansen 2019

På den europeiske miljøkonferansen GreenPort Conference i Valencia 17.-19. oktober ble det annonsert at vert for neste års konferanse blir Oslo Havn KF, samme år som Oslo er europeisk miljøhovedstad.
18.10.18
Ny kystdirektør

Einar Vik Arset ble i statsråd i dag tilsatt som ny direktør for Kystverket. Norske Havner gratulerer Arset med utnevnelsen og ser frem til et konstruktivt samarbeid.
16.10.18
Norske Havner på budsjetthøring

Havnetilskudd, godsoveføring og Enova var i fokus når direktør i Norske Havner, Arnt-Einar Litsheim deltok på høring om Statsbudsjettet 2019 for stortingets transport- og kommunikasjonskomite 17. oktober.
Sjekk ruter på:

Nytt skip baner vei for miljøvennlig skipsfart

Apr. 21 2015
20. april ble det arrangert konferanse om miljøvennlig nærskipsfart i Oslo. Fasilitetene kunne ikke vært mer passende – konferansen ble arrangert om bord det splitter nye LNG-skipet MS Kvitbjørn. MS Kvitbjørn er ett av to LNG-skip som Nor Lines har bygget for å frakte gods langs kysten i Norge.

- Vi vil Gratulere Nor Lines med de nye skipene. Nor Lines viser vei for å gjøre sjøveien enda mer miljøvennlig, sier direktør i Norsk Havneforening, Arnt-Einar Litsheim, direktør i Norsk Havneforening. 

Det var en stolt administrerende direktør i Nor Lines, Tor Arne Borge, som holdt det første innlegget på konferansen. LNG-skipet var et sterkt symbol for selskapets visjon - daglig vareflyt med lavt utslipp. 

Både politikere og miljøorganisasjoner var til stede for å gratulere rederiet. Partileder Trine Skei Grande (V) presenterte partiets ønske om å gjøre Norges maritime bransje verdensledende på miljøvennlig skipsteknologi. Marius Holm fra Zero erkjente at både godsoverføring og fornybar teknologi måtte til for å nå mål om utslippsreduksjoner i transportsektoren. 

Konferansen var også en avslutningskonferanse for prosjektet Godsfergen. Det er fortsatt et stykke å gå før målet om en miljøvennlig godsrute langs kysten med daglige avganger er realisert, men Nor Lines baner vei. ​