Aktuelt
07.08.18
Møt Norske Havner på Arendalsuka

Arendalsuka er Norges største politiske møteplass, og en viktig nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid. Arendalsuken finner sted 13.-18. august. Norske Havner er til stede under arrangementet, og planlegger en rekke arrangementer for å sette fokus på havn og sjøtransport.
12.06.18
Norske Havner og KS Bedrift Havn fusjonerer

Norske Havner og KS Bedrift Havn samler kreftene for å styrke sjøtransporten og bidra til det grønne skiftet. Innen 1.1.2019 går organisasjonene sammen til en organisasjon.
12.06.18
Havnekonferansen i Kristiansand 23 august 2018

Kristiansand Havn inviterer til en innholdsrik og spennende konferansedag 23. august 2018 om fremtidens havn og samferdsel.
Sjekk ruter på:

Nytt skip baner vei for miljøvennlig skipsfart

Apr. 21 2015
20. april ble det arrangert konferanse om miljøvennlig nærskipsfart i Oslo. Fasilitetene kunne ikke vært mer passende – konferansen ble arrangert om bord det splitter nye LNG-skipet MS Kvitbjørn. MS Kvitbjørn er ett av to LNG-skip som Nor Lines har bygget for å frakte gods langs kysten i Norge.

- Vi vil Gratulere Nor Lines med de nye skipene. Nor Lines viser vei for å gjøre sjøveien enda mer miljøvennlig, sier direktør i Norsk Havneforening, Arnt-Einar Litsheim, direktør i Norsk Havneforening. 

Det var en stolt administrerende direktør i Nor Lines, Tor Arne Borge, som holdt det første innlegget på konferansen. LNG-skipet var et sterkt symbol for selskapets visjon - daglig vareflyt med lavt utslipp. 

Både politikere og miljøorganisasjoner var til stede for å gratulere rederiet. Partileder Trine Skei Grande (V) presenterte partiets ønske om å gjøre Norges maritime bransje verdensledende på miljøvennlig skipsteknologi. Marius Holm fra Zero erkjente at både godsoverføring og fornybar teknologi måtte til for å nå mål om utslippsreduksjoner i transportsektoren. 

Konferansen var også en avslutningskonferanse for prosjektet Godsfergen. Det er fortsatt et stykke å gå før målet om en miljøvennlig godsrute langs kysten med daglige avganger er realisert, men Nor Lines baner vei. ​