Aktuelt
15.11.18
Kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering

Trondheim Havn, SINTEF Ocean, NTNU og Kongsberg Maritime har gått sammen om å etablere et kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering. Planen er at senteret skal se nærmere på krevende operasjoner med skip innen forskjellige sektorer slik som passasjertrafikk, godstransport, fiskeri og havbruk. Første arbeidsmøte finner sted i Trondheim 27. november.
25.10.18
Hold av datoene 9. & 10. januar til årsmøte og havnelederforum

Norske Havner inviterer medlemmer til Havnelederforum og årsmøte 9. & 10. januar.
24.10.18
Ny virkelighet på havnen

Dagens ordning med fire transportetater bør under lupen, skriver Arnt-Einar Litsheim og Halvard Aglen, henholdsvis direktør og styreleder i Norske Havner i et innlegg i Finansavisen publisert 23. oktober.
Sjekk ruter på:

ESPO Award 2015 - frist 1. juli

May. 06 2015
ESPO Award er en pris som deles ut hvert år til en havn som utmerker seg med et godt samarbeid med nærområdet. Årets pris deles ut til en havn som har et godt samarbeid med høyskoler og universiteter.

I år er det den 7ende gangen European Sea Ports Organisation (ESPO) deler ut ESPO Award. Havner som har et samarbeid med universiteter eller høyskoler for å øke kunnskap og forståelse rundt havnevirksomhet kan sende inn sin søknad. Prisen deles ut til den havnen som kan vise til den beste strategien for å engasjere unvervisningsinstitusjoner.

Samarbeid med skoler og universiteter er både viktig for rekruttering til havnen og til tilknyttede virksomheter, og for en økt forståelse for havnens betydning og rolle i samfunnet forøvrig. Dette ønsker ESPO å fremheve ved denne prisutdelingen. 

Søknader til ESPO Award kan sendes frem til 1. juli​. Prisen deles offisielt ut 10. november 2015 på ESPO Award Ceremony and Ports Night i Brussels Albert Hall. 

I 2013 ble Oslo Havn nominert sammen med fem andre Europeiske havner til ESPO Award for deres Maritime kulturminneplan. Det var Antwerpen som vant prisen til slutt, men nominasjonen gav Oslo havn en mulighet til å vise frem sitt unike prosjekt til resten av Europa.