Aktuelt
04.07.18
God sommer!

Vi ønsker våre medlemmer og samarbeidspartnere en god sommer, og ser frem til å ta fatt på viktige oppgaver igjen i slutten av juli.
12.06.18
Norske Havner og KS Bedrift Havn fusjonerer

Norske Havner og KS Bedrift Havn samler kreftene for å styrke sjøtransporten og bidra til det grønne skiftet. Innen 1.1.2019 går organisasjonene sammen til en organisasjon.
12.06.18
Havnekonferansen i Kristiansand 23 august 2018

Kristiansand Havn inviterer til en innholdsrik og spennende konferansedag 23. august 2018 om fremtidens havn og samferdsel.
Sjekk ruter på:

Hurtigruten klaget inn for forliksrådet

Nov. 15 2016
Vestvågøy kommune har levert forliksklage til Forliksrådet i Tromsø hvor de krever at Hurtigruten betaler 2,9 millioner kroner i ubetalt anløpsavgift. Hurtigruten har nektet å betale anløpsavgift til Vestvågøy Havn for anløp i Stamsund i 2014 - 2016.

​Hurtigruten har vært i konflikt med flere havner i Norge, men Vestvågøy er eneste kommune hvor de har nektet å betale for anløp.

- Så vidt jeg forstår mener Hurtigruten at Vestvågøy ikke har kostnader knyttet til havna i Stamsund som skal dekkes av anløpsavgift. Det bestrider kommunen, sier advokat Brynjar Østgård til Lofotposten. Han representerer Vestvågøy og flere andre havner som er i strid med Hurtigruten.

- Vi leverer forliksklagen også for å sikre at kravene våre mot Hurtigruten ASA ikke blir foreldet. Det er en frustrerende situasjon. Nå håper vi å få saken ut av verden. Derfor har vi engasjert advokat, sier havnesjef Ann-Helen Erntsen til avisen.

- Vi krever anløpsavgift i flere havner. Inntektene brukes til tilrettelegging, administrasjon og andre oppgaver knyttet til havnedriften. Hurtigruten mener vi ikke har gode nok selvkostregnskap. Det er vi uenig i, fortsetter Erntsen. - Hurtigruten har hatt 70 prosent rabatt til i fjor, da den ble redusert til 30 prosent.​

Ernsten avslutter med å si at havnen nå ønsker at Kystverket skal komme på banen og legge de føringene som trengs for at partene kan bli ferdig med saken.