Aktuelt
11.02.18
Meld deg på Fagseminaret 2018!

Fagseminaret 2018 finner sted i Oslo 18.-19. april med en hyggelig get-together den 17. april for de som ankommer kvelden før. -Påmeldingen er åpen og programmet er klart! sier Johanne Solheim, prosjektleder for arrangementet.
04.02.18
Norske Havner til Grønt Kystfartsprogram

I slutten av Januar ble det klart at Norske Havner blir med på den tredje fasen i miljøprogrammet Grønt Kystfartsprogram. - Grønt Kystfartsprogram representerer hele sjøtransportnæringen, sier Arnt-Einar Litsheim, direktør i Norske Havner. - Grønne løsninger krever et samarbeid på tvers av næringen, derfor er vi med.
01.02.18
Kirsti Slotsvik til jernbanedirektoratet

Kystdirektør Kirsti Slotsvik ble nylig utnevnt i statsråd som ny direktør i jernbanedirektoratet. Hun fratrer stillingen som kystdirektør etter 11 år.
Sjekk ruter på:

- Uakseptabelt at losingsavgiftene økes så mye

Dec. 20 2016
Dette sier Arnt-Einar Litsheim, direktør i Norsk Havneforening om Kystverkets forslag til avgiftssatser for 2017.

​​I Kystverkets forslag til avgiftssatser for 2017 foreslås losingsavgiftene å økes med 4,93 %. Dette samtidig som man legger til grunn en effektivisering på 0,5 % og man har spart 15 millioner på å konkurranseutsette lostilbringertjenesten. 

- Norsk Havneforening mener det er uakseptabelt at losingsavgiftene økes så mye. Med de forutsetningene som Kystverket legger til grunn i høringsbrevet kan vi ikke se at det er påvist et underskudd de siste årene, heller tvert imot. Vi stiller oss også undrende til Kystverket legger til grunn en generell kostnadseffektivisering på 0,5 prosentpoeng og en effektivisering 15 millioner kroner knyttet til utsetting av lostilbringertjenesten samtidig som satsene økes med nærmere 5 %. Vi har bedt Kystverket om innsyn i prosjektregnskapet til utsettingen av lostilbringertjenesten, for dette vil vi komme til bunns i, sier Litsheim.  

Foreningen sendte sitt svar til Kystverket i forrige uke, det kan lastes ned her.​​​