Aktuelt
18.10.18
Oslo Havn vertskap for Greenport-konferansen 2019

På den europeiske miljøkonferansen GreenPort Conference i Valencia 17.-19. oktober ble det annonsert at vert for neste års konferanse blir Oslo Havn KF, samme år som Oslo er europeisk miljøhovedstad.
18.10.18
Ny kystdirektør

Einar Vik Arset ble i statsråd i dag tilsatt som ny direktør for Kystverket. Norske Havner gratulerer Arset med utnevnelsen og ser frem til et konstruktivt samarbeid.
16.10.18
Norske Havner på budsjetthøring

Havnetilskudd, godsoveføring og Enova var i fokus når direktør i Norske Havner, Arnt-Einar Litsheim deltok på høring om Statsbudsjettet 2019 for stortingets transport- og kommunikasjonskomite 17. oktober.
Sjekk ruter på:

- Uakseptabelt at losingsavgiftene økes så mye

Dec. 20 2016
Dette sier Arnt-Einar Litsheim, direktør i Norsk Havneforening om Kystverkets forslag til avgiftssatser for 2017.

​​I Kystverkets forslag til avgiftssatser for 2017 foreslås losingsavgiftene å økes med 4,93 %. Dette samtidig som man legger til grunn en effektivisering på 0,5 % og man har spart 15 millioner på å konkurranseutsette lostilbringertjenesten. 

- Norsk Havneforening mener det er uakseptabelt at losingsavgiftene økes så mye. Med de forutsetningene som Kystverket legger til grunn i høringsbrevet kan vi ikke se at det er påvist et underskudd de siste årene, heller tvert imot. Vi stiller oss også undrende til Kystverket legger til grunn en generell kostnadseffektivisering på 0,5 prosentpoeng og en effektivisering 15 millioner kroner knyttet til utsetting av lostilbringertjenesten samtidig som satsene økes med nærmere 5 %. Vi har bedt Kystverket om innsyn i prosjektregnskapet til utsettingen av lostilbringertjenesten, for dette vil vi komme til bunns i, sier Litsheim.  

Foreningen sendte sitt svar til Kystverket i forrige uke, det kan lastes ned her.​​​