Aktuelt
11.02.18
Meld deg på Fagseminaret 2018!

Fagseminaret 2018 finner sted i Oslo 18.-19. april med en hyggelig get-together den 17. april for de som ankommer kvelden før. -Påmeldingen er åpen og programmet er klart! sier Johanne Solheim, prosjektleder for arrangementet.
04.02.18
Norske Havner til Grønt Kystfartsprogram

I slutten av Januar ble det klart at Norske Havner blir med på den tredje fasen i miljøprogrammet Grønt Kystfartsprogram. - Grønt Kystfartsprogram representerer hele sjøtransportnæringen, sier Arnt-Einar Litsheim, direktør i Norske Havner. - Grønne løsninger krever et samarbeid på tvers av næringen, derfor er vi med.
01.02.18
Kirsti Slotsvik til jernbanedirektoratet

Kystdirektør Kirsti Slotsvik ble nylig utnevnt i statsråd som ny direktør i jernbanedirektoratet. Hun fratrer stillingen som kystdirektør etter 11 år.
Sjekk ruter på:

Autonomi, sikkerhet og kommunikasjon

Feb. 16 2017
Dette var temaene som ble tatt opp på et møte i Norsk Forum for Autonome skip i Trondheim denne uken.

- Det har vært mye fokus på digitalisering og autonomi de senere år, sier Arnt-Einar Litsheim, direktør i Norsk havneforening. - EL. Kommunikasjon og systemene rundt dette vil være helt avgjørende for autonome skip. Vi er i en spennende utvikling og det som skjer, skjer med rekordfart. Her venter vi en ketchup-effekt, når det først kommer, så kommer det skikkelig!

Norsk Havneforening meldte seg inn i NFAS i vinter, først og fremst for å være oppdatert på utviklingen rundt autonome skip, og for å sette havnenes perspektiver og erfaringer rundt dette på agendaen. 

- Autonomi og digitalisering vil bety endring i hele transportsystemet. Havn som utgjør navet her vil bli en sentral del av dette, sier Litsheim.