Aktuelt
02.05.18
Ny søknadsrunde for tilskudd til havnesamarbeid

Tilskot til hamnesamarbeid skal bidra til meir gods på sjø ved at konkurranseevna til sjøtransporten ovenfor veg vert styrkt gjennom auka transportkvalitet og reduserte prisar.
02.05.18
Norske Havner etablerer unik møteplass på Arendalsuken

Norske Havner har leid inn skoleskipet Sørlandet under hele Arendalsuka, og vil få en sentral plassering i hjertet av Arendal-by. - Vi ønsker å fylle skipet med masse aktivitet innenfor temaene samferdsel og maritim næring, sier prosjektleder Mathias Bernander.
02.05.18
Feiret 100 år på Fagseminaret 2018

17-19 april gikk Fagseminaret 2018 av stabelen. Med 120 deltakere, 33 havner representert og hele 9 fagsesjoner arrangert av foreningens nettverk og faggrupper i tillegg til plenumssesjonen dag 1 var Fagseminaret 2018. – Det var fantastisk å feire foreningens jubileum sammen med så mange engasjerte og dedikerte havnefolk, sier prosjektleder for fagseminaret, Johanne Solheim.
Sjekk ruter på:

Autonomi, sikkerhet og kommunikasjon

Feb. 16 2017
Dette var temaene som ble tatt opp på et møte i Norsk Forum for Autonome skip i Trondheim denne uken.

- Det har vært mye fokus på digitalisering og autonomi de senere år, sier Arnt-Einar Litsheim, direktør i Norsk havneforening. - EL. Kommunikasjon og systemene rundt dette vil være helt avgjørende for autonome skip. Vi er i en spennende utvikling og det som skjer, skjer med rekordfart. Her venter vi en ketchup-effekt, når det først kommer, så kommer det skikkelig!

Norsk Havneforening meldte seg inn i NFAS i vinter, først og fremst for å være oppdatert på utviklingen rundt autonome skip, og for å sette havnenes perspektiver og erfaringer rundt dette på agendaen. 

- Autonomi og digitalisering vil bety endring i hele transportsystemet. Havn som utgjør navet her vil bli en sentral del av dette, sier Litsheim.