Aktuelt
11.02.18
Meld deg på Fagseminaret 2018!

Fagseminaret 2018 finner sted i Oslo 18.-19. april med en hyggelig get-together den 17. april for de som ankommer kvelden før. -Påmeldingen er åpen og programmet er klart! sier Johanne Solheim, prosjektleder for arrangementet.
04.02.18
Norske Havner til Grønt Kystfartsprogram

I slutten av Januar ble det klart at Norske Havner blir med på den tredje fasen i miljøprogrammet Grønt Kystfartsprogram. - Grønt Kystfartsprogram representerer hele sjøtransportnæringen, sier Arnt-Einar Litsheim, direktør i Norske Havner. - Grønne løsninger krever et samarbeid på tvers av næringen, derfor er vi med.
01.02.18
Kirsti Slotsvik til jernbanedirektoratet

Kystdirektør Kirsti Slotsvik ble nylig utnevnt i statsråd som ny direktør i jernbanedirektoratet. Hun fratrer stillingen som kystdirektør etter 11 år.
Sjekk ruter på:

Shipping betyr mye for EU-økonomien melder ECSA

Mar. 02 2017
European Community Shipowners Association (ECSA) kan melde at den Europeiske shippingindustrien sysselsatt 640 000 direkte, og bidro med 57 milliarder euro til EUs BNP i 2015.

​Legger man til hele forsyningskjeden og indirekte effekter av sysselsettingen bidrar shippingsektoren til en sysselsetting av 2,1 millioner mennesker og en BNP på 140 milliarder euro.

Dette er nøkkelfunnene i en rapport av Oxford Economics for ECSA. Hver medarbeider bidrar med 89 000 euro, som gir en produktivitet over EU-gjennomsnittet.

- De siste tallene fra Oxford Economics understreker at shippingsektoren er en solid bidragsyter til europeisk vekst og arbeidsmarked, sier Patrik Verhoeven, generalsekretær i ECSA. - Sammenlignet med 2013-tallene ser vi en beskjeden vekst både i sysselsetting og verdiskapning.​