Aktuelt
15.11.18
Kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering

Trondheim Havn, SINTEF Ocean, NTNU og Kongsberg Maritime har gått sammen om å etablere et kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering. Planen er at senteret skal se nærmere på krevende operasjoner med skip innen forskjellige sektorer slik som passasjertrafikk, godstransport, fiskeri og havbruk. Første arbeidsmøte finner sted i Trondheim 27. november.
25.10.18
Hold av datoene 9. & 10. januar til årsmøte og havnelederforum

Norske Havner inviterer medlemmer til Havnelederforum og årsmøte 9. & 10. januar.
24.10.18
Ny virkelighet på havnen

Dagens ordning med fire transportetater bør under lupen, skriver Arnt-Einar Litsheim og Halvard Aglen, henholdsvis direktør og styreleder i Norske Havner i et innlegg i Finansavisen publisert 23. oktober.
Sjekk ruter på:

Europeiske havner samlet i Rotterdam for ESPO Conference 2018

May. 31 2018
Havner, EU-byråkrater og politikere fra hele Europa er samlet i Rotterdam på ESPO Conference 2018. Det overordnede temaet for konferansen er "Investing in the port of tomorrow".
31. mai - 1. juni gikk European Sea Ports Organisation (ESPO) årlige konferanse av stabelen i havnebyen Rotterdam. Flere hundre deltakere fra hele Europa, inkludert flere norske havner, var til stede på konferansen. Det overornete temaet var investeringer i havn, og spesielt investeringer i digitalisering og klima-/miljøteknologi ble sentralt. Den nylig innførte amerikanske importtariffen på aluminium og stål ble naturlig nok også et sentralt tema under konferansen. 

Norske Havner er medlemmer i ESPO, og flere norske havnemedarbeidere sitter i organisasjonens komiteer. - ESPO er en viktig informasjonskanal for oss til hva som skjer i EU. ESPO gir oss også en unik mulighet til å være med å fremme norske havners interesser i Europa, sier Arnt-Einar Litsheim, direktør i Norske Havner.