Aktuelt
18.10.18
Oslo Havn vertskap for Greenport-konferansen 2019

På den europeiske miljøkonferansen GreenPort Conference i Valencia 17.-19. oktober ble det annonsert at vert for neste års konferanse blir Oslo Havn KF, samme år som Oslo er europeisk miljøhovedstad.
18.10.18
Ny kystdirektør

Einar Vik Arset ble i statsråd i dag tilsatt som ny direktør for Kystverket. Norske Havner gratulerer Arset med utnevnelsen og ser frem til et konstruktivt samarbeid.
16.10.18
Norske Havner på budsjetthøring

Havnetilskudd, godsoveføring og Enova var i fokus når direktør i Norske Havner, Arnt-Einar Litsheim deltok på høring om Statsbudsjettet 2019 for stortingets transport- og kommunikasjonskomite 17. oktober.
Sjekk ruter på:

Sweco inn som assosiert medlem i Norske Havner

Sep. 25 2018
Før sommeren ble Sweco med i Norske Havner som assosiert medlem. -For Sweco er dette et strategisk viktig medlemskap, sier markedssjef i Sweco Norge, Marianne Ellila. -Vi setter pris på å ha dem med i folden, sier direktør i Norske Havner, Arnt-Einar Litsheim. Sweco inviterer havne-Norge til en workshop om smarte havner 18. oktober.
-Vi samarbeider med noen av de viktigste havnene over hele landet via rammeavtaler med kommuner og i tillegg har vi rammeavtaler med blant annet Oslo Havn, Molde og Romsdal Havn og Bodø Havn, fortsetter Ellila. 

-Medlemskapet i Norske Havner vil bidra til å styrke Swecos relasjoner i det havnefaglige miljøet, og det er svært viktig for Sweco å ha en god dialog med kundene og ha brukerperspektivet inn i de løsningene som medarbeidernes tverrfaglige ekspertise skal utrede, forklarer Ellila. 

– Vi ønsker å være en bidragsyter for at Norske Havner kan styrke sin konkurransekraft i årene som kommer. Det stilles stadig nye krav til havneinfrastruktur, til å oppfylle klimaforpliktelser, og med en teknologisk utvikling som går stadig raskere, sier hun. 

Sweco inviterer derfor viktige aktører i det havnefaglige miljøet til en workshop med temaet "Smarte Havner". Workshopen arrangeres hos Sweco i Oslo den 18. oktober. Da samles Swecos ekspertise, medlemmer i Norske havner, samt samarbeidspartnere og stakeholdere til felles diskusjon om følgende tema:
  • Bedre byintegrering av norske havner
  • Digitalisering
  • Elektrifisering
  • Teknologi for lavutslippshavner
  • Økt konkurransekraft for norske havner
  • Regelverk, EU 
Se her for hele programmet. ​Ta gjerne kontakt om du ønsker å delta på denne workshopen, kontakt epost: marianne.ellila@sweco.no​
Sweco er ett av Nord-Europas ledende ingeniørselskap, med 14 500 ansatte, 1400 av disse i Norge. Hvert år gjennomfører selskapet titusener av prosjekter i over 70 land i verden, deriblant planlegging og konstruksjon av havner og skipsleier over hele verden.