Aktuelt
15.11.18
Kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering

Trondheim Havn, SINTEF Ocean, NTNU og Kongsberg Maritime har gått sammen om å etablere et kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering. Planen er at senteret skal se nærmere på krevende operasjoner med skip innen forskjellige sektorer slik som passasjertrafikk, godstransport, fiskeri og havbruk. Første arbeidsmøte finner sted i Trondheim 27. november.
25.10.18
Hold av datoene 9. & 10. januar til årsmøte og havnelederforum

Norske Havner inviterer medlemmer til Havnelederforum og årsmøte 9. & 10. januar.
24.10.18
Ny virkelighet på havnen

Dagens ordning med fire transportetater bør under lupen, skriver Arnt-Einar Litsheim og Halvard Aglen, henholdsvis direktør og styreleder i Norske Havner i et innlegg i Finansavisen publisert 23. oktober.
Sjekk ruter på:

Sweco inn som assosiert medlem i Norske Havner

Sep. 25 2018
Før sommeren ble Sweco med i Norske Havner som assosiert medlem. -For Sweco er dette et strategisk viktig medlemskap, sier markedssjef i Sweco Norge, Marianne Ellila. -Vi setter pris på å ha dem med i folden, sier direktør i Norske Havner, Arnt-Einar Litsheim. Sweco inviterer havne-Norge til en workshop om smarte havner 18. oktober.
-Vi samarbeider med noen av de viktigste havnene over hele landet via rammeavtaler med kommuner og i tillegg har vi rammeavtaler med blant annet Oslo Havn, Molde og Romsdal Havn og Bodø Havn, fortsetter Ellila. 

-Medlemskapet i Norske Havner vil bidra til å styrke Swecos relasjoner i det havnefaglige miljøet, og det er svært viktig for Sweco å ha en god dialog med kundene og ha brukerperspektivet inn i de løsningene som medarbeidernes tverrfaglige ekspertise skal utrede, forklarer Ellila. 

– Vi ønsker å være en bidragsyter for at Norske Havner kan styrke sin konkurransekraft i årene som kommer. Det stilles stadig nye krav til havneinfrastruktur, til å oppfylle klimaforpliktelser, og med en teknologisk utvikling som går stadig raskere, sier hun. 

Sweco inviterer derfor viktige aktører i det havnefaglige miljøet til en workshop med temaet "Smarte Havner". Workshopen arrangeres hos Sweco i Oslo den 18. oktober. Da samles Swecos ekspertise, medlemmer i Norske havner, samt samarbeidspartnere og stakeholdere til felles diskusjon om følgende tema:
  • Bedre byintegrering av norske havner
  • Digitalisering
  • Elektrifisering
  • Teknologi for lavutslippshavner
  • Økt konkurransekraft for norske havner
  • Regelverk, EU 
Se her for hele programmet. ​Ta gjerne kontakt om du ønsker å delta på denne workshopen, kontakt epost: marianne.ellila@sweco.no​
Sweco er ett av Nord-Europas ledende ingeniørselskap, med 14 500 ansatte, 1400 av disse i Norge. Hvert år gjennomfører selskapet titusener av prosjekter i over 70 land i verden, deriblant planlegging og konstruksjon av havner og skipsleier over hele verden.