Aktuelt
18.10.18
Oslo Havn vertskap for Greenport-konferansen 2019

På den europeiske miljøkonferansen GreenPort Conference i Valencia 17.-19. oktober ble det annonsert at vert for neste års konferanse blir Oslo Havn KF, samme år som Oslo er europeisk miljøhovedstad.
18.10.18
Ny kystdirektør

Einar Vik Arset ble i statsråd i dag tilsatt som ny direktør for Kystverket. Norske Havner gratulerer Arset med utnevnelsen og ser frem til et konstruktivt samarbeid.
16.10.18
Norske Havner på budsjetthøring

Havnetilskudd, godsoveføring og Enova var i fokus når direktør i Norske Havner, Arnt-Einar Litsheim deltok på høring om Statsbudsjettet 2019 for stortingets transport- og kommunikasjonskomite 17. oktober.
Sjekk ruter på:

Innholdsrike dager på lederutviklingsseminar i Helsinki

Sep. 26 2018
Norske Havner og KS Bedrift Havn arrangerte Lederutviklingsseminaret 2018 sammen i Helsinki 24.-26. september. Over 40 deltakere fra begge organisasjonene var samlet til innholdsrike dager. -Vi er i gang med å bygge en ny organisasjon, og da er det viktig å ha god dialog med medlemshavnene, sier Arnt-Einar Litsheim, direktør i Norske Havner.
Seminaret startet med en introduksjon til Helsinki fra den norske ambassadøren til Finland, Åge B. Grutle. Han gav en interessant og omfattende gjennomgang av finsk historie, finsk-Norske relasjoner og finsk samfunn. Det skapte en fin ramme rundt resten av seminaret. 

Annaleena Mäkila, direktør i den finske havneorganisasjonen, gav en presentasjon av finske havner, og deres organisering. Finland har ingen egen havnelov, og havnene har vært organisert som AS siden 2015. 

Mika Seppa, direktør for Customer Services i det finske selskapet Kalmar innledet om automatisering i logistikkjeden. Kalmar er involvert i en rekke spennende prosjekter i Norge, blant annet i Borg Havn, Yara Birkeland og Yilport-terminalen i Oslo. 

Etter lunsj dro deltakerne på besøk til Helsinki Havns nye vest-terminal. I det flotte, nye passasjerterminalbygget gav CEO av Helsinki Port, Ville Haapasaari og utviklingsdirektør Jussi Malm presentasjoner av havna og terminalen. 

Ved returen til konferansehotellet kom tidligere CEO i Helsinki port, og nåværende direktør av Finnavia, det "finske Avinor", Mikko Kolehmainen. Han snakket om forskjeller og likheter mellom havne- og flyplassektorene. 

Ny organisasjon

Dagen ble avsluttet med organisasjonsbygging. KS Bedrift Havn og Norske Havner fusjoneres fra 01.01.19. Styreleder i Norske Havner, Halvard Aglen, og bransjestyreleder i KS Bedrift Havn, Tore Lundestad, presenterte sine forventninger til hvilke utfordringer den nye organisasjonen må møte. 

Onsdag 26. september arrangerte foreningene en workshop med alle deltakerne. De fikk to spørsmål: "Hva er de viktigste utfordringene for havne-Norge fremover" og "Med utgangspunkt i disse utfordringene, hva skal den nye organisasjonen ha fokus på?".