Aktuelt
15.11.18
Kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering

Trondheim Havn, SINTEF Ocean, NTNU og Kongsberg Maritime har gått sammen om å etablere et kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering. Planen er at senteret skal se nærmere på krevende operasjoner med skip innen forskjellige sektorer slik som passasjertrafikk, godstransport, fiskeri og havbruk. Første arbeidsmøte finner sted i Trondheim 27. november.
25.10.18
Hold av datoene 9. & 10. januar til årsmøte og havnelederforum

Norske Havner inviterer medlemmer til Havnelederforum og årsmøte 9. & 10. januar.
24.10.18
Ny virkelighet på havnen

Dagens ordning med fire transportetater bør under lupen, skriver Arnt-Einar Litsheim og Halvard Aglen, henholdsvis direktør og styreleder i Norske Havner i et innlegg i Finansavisen publisert 23. oktober.
Sjekk ruter på:

Oslo Havn vertskap for Greenport-konferansen 2019

Oct. 18 2018
På den europeiske miljøkonferansen GreenPort Conference i Valencia 17.-19. oktober ble det annonsert at vert for neste års konferanse blir Oslo Havn KF, samme år som Oslo er europeisk miljøhovedstad.
GreenPort samler havner fra hele Europa for å diskutere miljøvennlig havnedrift. Representanter fra de ulike EU-organene deltar og er med på diskusjonene om internasjonal og europeisk miljøpolitikk. Havnene deler sin best-practice på ulike miljøutfordringer og leverandørene presenterer løsninger. 

-Vi er stolte over å kunne vise frem miljøbyen Oslo i hovedstadens miljøår. Oslo er en av Europas mest ambisiøse og handlekraftige byer innen miljø og klima. Som Europeisk miljøhovedstad i 2019 har Oslo tatt på seg ledertrøyen i den grønne omstillingen. Oslo havn skal bli en nullutslippshavn. Vi har en av verdens mest moderne containerterminaler med nullutslippskraner. Og er en attraktiv cruise og passasjerhavn. Vi har mye å vise frem, fortalte havnedirektør Ingvar M. Mathisen da nyheten ble kunngjort på årets konferanse i Valencia.​

Til tross for at Norge ikke er medlem av EU er Norske Havner fullverdige medlemmer av European Sea Ports Organisation, og flere norske havner er representert i de ulike ESPO-komiteene. Heidi Neilson, miljøsjef i Oslo Havn, sitter i ESPOs Sustainable Development-komité, som er involvert i planleggingen av den årlige GreenPort-konferansen. Heidi holdt to innlegg ved konferansen, hvor hun blant annet presenterte den ambisiøse nullutslippsplanen til Oslo Havn.  

Oslo Havn var ellers representert på årets GreenPort-konferansen ved havnedirektør Ingvar Mathisen og  eiendomssjef Elisabeth Idland, og alle tre ser frem til å komme i gang med planleggingen av neste års konferanse.