Aktuelt
15.11.18
Kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering

Trondheim Havn, SINTEF Ocean, NTNU og Kongsberg Maritime har gått sammen om å etablere et kompetansesenter for krevende fartøyshåndtering. Planen er at senteret skal se nærmere på krevende operasjoner med skip innen forskjellige sektorer slik som passasjertrafikk, godstransport, fiskeri og havbruk. Første arbeidsmøte finner sted i Trondheim 27. november.
25.10.18
Hold av datoene 9. & 10. januar til årsmøte og havnelederforum

Norske Havner inviterer medlemmer til Havnelederforum og årsmøte 9. & 10. januar.
24.10.18
Ny virkelighet på havnen

Dagens ordning med fire transportetater bør under lupen, skriver Arnt-Einar Litsheim og Halvard Aglen, henholdsvis direktør og styreleder i Norske Havner i et innlegg i Finansavisen publisert 23. oktober.
Sjekk ruter på:

Ny kystdirektør

Oct. 18 2018
Einar Vik Arset ble i statsråd i dag tilsatt som ny direktør for Kystverket. Norske Havner gratulerer Arset med utnevnelsen og ser frem til et konstruktivt samarbeid.
Fra Regjeringens pressemelding kan man lese at Einar Vik Arset har lang erfaring som toppleder i offentlig sektor og en god forståelse av maritim sektor gjennom arbeidet sitt som rådmann i en kommune midt i den maritime klyngen på Nordvestlandet. Han har god forvaltningskompetanse og er vant med å jobbe med et bredt spekter av oppgaver og med ulike aktører. - Når vi nå tilsetter Arset får vi en dyktig leder med gode forutsetninger for å utvikle Kystverket videre som transportetat med ansvar for sjøtransport og sjøsikkerhet, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Arset er 42 år gammel og kommer fra stillingen som rådmann i Ulstein kommune. Han er utdanna cand.merc. fra Norges Handelshøyskole med spesialisering i strategi, organisasjon og ledelse. 

Foto: Einar Vik Arset av Tony Hall